Powered by Netkernel

Dissipatietest - Geotechnisch sondeeronderzoek

identifier http://opendata.stelselcatalogus.nl/bro/id/begrip/Dissipatietest_-_Geotechnisch_sondeeronderzoek
type Begrip
registratie Basisregistratie Ondergrond
definitie De meting van eigenschappen van de ondergrond die tijdens het sondeonderzoek is uitgevoerd door de neergang van de sondeerconus op een bepaald punt en een bepaald moment te onderbreken.
definition De meting van eigenschappen van de ondergrond die tijdens het sondeonderzoek is uitgevoerd door de neergang van de sondeerconus op een bepaald punt en een bepaald moment te onderbreken.
toelichting Er kan meer dan een dissipatietest zijn uitgevoerd. De geslaagde dissipatietesten zijn allemaal in de basisregistratie ondergrond opgenomen. Tijdens het uitvoeren van de conuspenetratietest worden water en sediment weggedrukt, waardoor een overdruk in de ondergrond ontstaat. Wanneer de neergang van de sondeerconus tijdelijk wordt gestopt, kan de oorspronkelijke situatie zich herstellen. De dissipatietest meet het verloop van de waterspanning gedurende de periode van herstel. Er worden met een regelmatig interval metingen gedaan, steeds als een bepaalde tijd is verstreken. Het resultaat is samengesteld en omvat een reeks van resultaten. Ieder van die resultaten omvat de waarde die ieder van de parameters die bemeten zijn op een specifiek punt in de tijd heeft.
populatie
herkomst
eigenaar
kwaliteit
authentiek
relaties Dissipatietest - Geotechnisch sondeeronderzoek
Dissipatietest resultaat - Geotechnisch sondeeronderzoek
related Dissipatietest - Geotechnisch sondeeronderzoek
Dissipatietest resultaat - Geotechnisch sondeeronderzoek
wetgeving
gebruiksvoorwaarden
toegankelijkheid
attribuut Sondeertrajectlengte
Starttijd meten
skos:broadMatch
skos:inScheme concepten/termen gebruikt in BRO
dcterms:isPartOf dataset van BRO